April 28, 2011

Poblenou Park

This is a project designed by Jean Nouvel. The project is located in a big surface (5,5 hectares) in Barcelona. The project is divided into different gardens, with a play of light and shadows as a link. Nouvel wanted his signature park to be used by the entire community, in fact the main intention of this park is to create a meeting point. Small details in this park will make you understand the project: lamps, metal chairs, gates, colourful plants, etc. The main garden of the park has a forest very well organized ending at one end of the park with a ramp of volcanic soil. In the second garden, the woodland surrounds the building of the old Oliva-Art├ęs factory and takes the citizens through a visual and olfactory experience. In the third garden the most prominent feature is a crater that carries the visitor with a spiral to the “center of the Earth".